Behandlingar

Klassisk massage


Massage är en välgörande hälsobehandling för både kropp och själ. Med massage förebygger man sjukdomar och förstärker immunförsvaret. Dessutom ger massage en studs avkoppling och kanaliserar god energi.


Massage är också stressdämpande, minskar spänningar och ökar rörligheten i musklerna.


Klassisk rysk och svensk massage är lika varandra. Skillnaden kan vara att klassisk rysk massage har en större arsenal av olika massagegrepp som kan varieras. Det är lätt att justera styrkan med hänsyn till behov för att nå få full effekt. Den här behandlingen går på djupet, samtidigt som den ger en avstressande och avslappnande effekt.


Klassisk massage är bra vid:


* spända eller förkortade muskler

* inskränkt rörlighet

* cirkulationsstörningar

* spänningshuvudvärk

* utstrålande smärta som t.ex. ischiasproblem

* myofasciala triggerpunkter

* allmän behandling mm


Vårt utförande av massage är individuellt anpassat.

Det kan vara avslappnande med varma eteriska oljor eller om du har besvär i rörelseapparaten bearbetar vi mer de mest besvärliga områdena.


Avslappningsmassage med varma eteriska oljor


Den varma väldoftande eteriska oljan kan lätt absorberas av huden vilket ger djupare avslappnings effekt. Bra för dig som vill ha en ökad cirkulation och snabbare återhämtning. Huden blir mjuk och lysande


Terapeutisk massagebehandling


Det är djupgående massagebehandling. Den hjälper till att lösa upp och motverka muskelspänningar. Behandlingen kan vara riktad mot besvär som onda axlar, nackspärr, ryggskott, trött rygg, ledbesvär, tennisarmbåge eller spänningshuvudvärk.


PNF-töjningar


PNF står för Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering och utvecklades under 1950-talet. Det innebär att en muskel töjs ut till ett ytterläge utan att det gör ont, därefter fixeras leden och ett statiskt muskelarbete under 6 - 10 sekunder utförs. Därefter låter man muskeln slappna av för att sedan töja ut till ett nytt ytterläge. Detta upprepas oftast tre till fem gånger. Den muskelavslappning som fås förklaras av den hämmande effekt Golgi's senorgan (senspolarna) har på muskelns anspänningsgrad (muskeltonus).

 

PNF tekniken kan användas för att:


* öka muskelflexibiliteten

* öka ledernas rörelseförmåga

* underlätta neuromuskulära funktioner


Idrottsmassage


Idrottsmassage är bra för de med aktiv livsstil. Massagen är mer inriktad på djupgående grepp. Oftast utförs idrottsmassage  på de muskler som främst ansträngs i den specifika idrotten. Det handlar inte om någon helkroppsmassage.Triggerpunktsbehandling


Triggerpunkter förekommer i bindväv, senor, benhinna, muskulatur och fascior. De triggerpunkter som finns i muskler och fascior kallas för myofasciala triggerpunkter. Begreppet MPS (Myofascial Pain Syndrome) används också som ett begrepp för triggerpunkter i muskler och fascior.


Orsaken till att MPS inträffar är någon form av överbelastning eller trauma. Triggerpunkterna kan uppkomma på grund av mekanisk stress (t.ex. dåliga arbetsställningar, monoton muskelbelastning, hållningsfel mm) eller emotionell stress genom muskelspänningar.


Vi bearbetar triggerpunkter genom massage och pressur.Koppningsmassage


Med hjälp av glas- eller gummikoppor skapas ett vakuum som suger upp huden och ökar blodgenomströmningen. Koppningsmassage är en djupgående massage som rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulation och förstärker immunförsvaret. Den är bra vid cellulitbehandling.Lymfmassage


Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som passar alla. Speciellt för dig med svullnad, stelhet och smärta.


Syfte: Stimulera lymfsystemet att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen.


Lymfmassage kan hjälpa vid svullnar i ben och/eller armar, händer och fingrar, domningar i fingrar och armar, stel och ont i kroppen, fibromyalgi, sömnsvårigheter eller kramp i benen.


Lymfmassage omfattar helkroppsbehandling 90 min. Koppningsmassage och tejpning kan ingå i denna behandling. Rekommenderas att kombinera med IR-bastu före behandlingen. 


Infraröd bastu


Det finns många medicinska fördelar med att använda en IR-bastu. En infrarödbastu är en så kallad låg temperatur bastu, den är behaglig att vistas i och kan med fördel användas av alla även av personer som inte känner sig komfortabla i allt för höga temperaturer eller på grund av häsloskäl (högt blodtryck) inte kan vistas i traditionell bastu med dess höga temperatur. Du påverkas inte av hög temperatur i omgivande luft, utan du kan behagligt koppla av, läsa eller njuta av kombinerad färgterapi. En infrabastu värmer mer på djupet i vävnaderna än en traditionell bastu.


Vår IR-bastu är tillverkad av cederträ, försedd med carbonfiber värmare för en effektivare spridning av värmen som även har golv värmepanel. Bastun innehåller 354 tourmaline stenar vilket ger en högre effekt av de infraröda värmevågorna. Bastun är utrustad med Chromotherapi light med 7 färger.


I vår IR-bastu får det plats upp till 4 personer och den passar bra för hela familjen oavsett ålder. Den passar särskilt bra för äldre personer då den inte ställer till några andningsproblem eftersom luften i bastun inte är varm och fuktig som i en valig bastu.

 

Infrarött ljus motsvarar solens infraröda värmestrålar som är nödvändiga och naturliga, och är helt ofarliga för människan. Infraröda strålar är en form av ljus/energi som är osynlig för det mänskliga ögat. Infrarött får dock inte blandas ihop med UV (ultravioletta) strålar vilka kan bränna och skada huden.


I IR-bastu svettas man upp till 2-3 gånger mer än i traditionell bastu och i mycket lägre temperatur. Infraröd ljus tränger igenom kroppens vävnader till ett djup av 4-5 cm som ger många positiva effekter: rensar kroppen från gifter (detox), förbättrar hjärtkärl kondition, främjar syresättningen och därmed ökad blodcirkulation, avstressande, hjälper och stärker immunförsvaret, fräschare hud samt minskar celluliter, lindrar hudbesvär, mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk, fibromyalgi, smärta och minskning av artrit, ett bastubad på 30 min motsvarar i genomsnitt en förbränning på ca 600 kcal som motsvarar i sin tur 10 min löpning.


Rekommendationen är att basta 2 gånger i veckan 20-30 min per gång. Regelbundet bastubad kan hjälpa att stabilisera blodtrycket.


Förberedelser - ät inte för mycket innan bastu, se till att du är utsövd, nykter (självklart) och drick mycket före och efter bastun.


Du kan välja att basta 35 min eller 75 min. I den här tiden ingår bastutid, dusch, relax och av/påklädning.


Ni sitter på en handduk i bastun i badkläder eller i trosor och bh (ta med ombyte). Lån av badrock och handduk ingår. Ni får naturligtvis ta med egen handduk om Ni vill.


Man kan kombinera bastu med massage. I detta fallet skulle det vara bättre att basta innan en behandling.


INFRA-BASTU AVRÅDES


Om du lider av vissa speciella sjukdomar eller behandlas med receptbelagda mediciner, bör du konsultera din läkare. Dessutom: Vid akut trauma eller akut infektion samt vid graviditet eller vid användande av pacemaker bör infrabastu undvikas.

Personer med implantat: Här föreligger normalt inga hinder, konsultera dock med din läkare eller implantatets tillverkare.

Oavsett om du vill gå ner i vikt, läka kroppen, förbränna fett, få mer energi och rensa ut gifter i kroppen, ja då är IR-bastu lösningen!


KÄKLEDSBEHANDLING


Taget från vårdguiden 1177:

Varför har jag ont i käken och örat?


”Värk och smärta kring käke, öra och hals kan ha olika orsaker som t.ex. att disken i käkleden inte ligger på plats, att en nerv är påverkad eller att muskler kring käkleden är överbelastade. Smärtan kan stråla längs käkbenet, upp på samma sida av huvudet och ner längs halsen mot samma sidas nyckelben.”


Vi lever i en värld där vi (inte alla) brukar visa våra känslor. Med hoppressade tänder tar man en mask på sig och går till jobbet, skola osv. Vi tror att vi mår bra men i verkligheten inuti av våra kroppar sitter STRESS, ångest, ont, psykisk ohälsa, trötthet, trauma. Även hård träning kan påverka muskulaturen negativt. Med åren kommer ont i kroppens muskulatur, då kommer man på massage men man tänker inte att det kanske sitter i överbelastad käkledsmuskulatur som också kan göra ont.


Kronisk muskelansträngning leder till rubbningar i ämnesomsättning på ställen där dessa muskler är överbelastade. Till exempel hals och käk muskel ansträngningar bromsar blod och lymfcirkulation i detta område och kan leda till ökad risk att bli sjuk i förkylning eller influensa.


Syfte med käkledsbehandling är att minska spänningar i käke och käkmuskulaturen, som i sin tur påverkar närliggande muskler, få bättre styrka och koordination i käken.


Käkledsbehandling kan hjälpa dig som har och/eller lider av:

Spänningshuvudvärk

Tandgnissling

Knäppningar i käken

Smärta i käken

Pressar tungan

Svårt att öppna munnen

Tinnitus

Värk i nacken

mm


Vad innebär en behandling?


Jag masserar käkmuskulatur, även muskler inuti munnen (jag har handskar på händerna), huvud, nacke, hals, axlar med syfte att släppa på alla spänningar. Med hjälp av olika tekniker masserar, töjer, pressurbehandlar och stretchar jag hela käkmuskulaturen. Man känner sig väldigt trött efter behandlingen samt kan känna lite ömhet i käkleden.

Den här behandlingen förbättrar rörligheten, minskar stelhet och smärta. Kan även hjälpa vid spänningshuvudvärk.


Du behöver inte klä av dig.


Hur ofta ska man få behandlingen?

Allt är individuellt utifrån symptom. 4-8 gånger rekommenderas.

Gravida behandlas inte.


Behandling tar ca 45 min. Pris - 600 krSPA BEHANDLINGAR


Ordet SPA är en förkortning för latinets

"SALUS PER AQUA" och betyder "Hälsa genom vatten". Ursprungligen är SPA namnet på en kurort i Belgien.


Hotstonemassage


Hotstonemassage med varma lavastenar och aromaoljor ger en känsla av total avslappning. Stenarnas värmande effekt förstärker och fördjupar massagens förmåga att minska spänningar och stress. Den ger ny kraft och energi. Stenarna innehåller mineraler, framförallt järn, som absorberas genom huden. Massagen utförs över hela kroppen från tår till huvud.

Efter behandlingen rekommenderas att sitta i lugn och ro och ta en kopp te.


Hotstonemassage  i kombination med klassisk massage 45 min


Så att uppnå det bästa resultatet på ömma och stela muskler kombinerar vi hotstonemassage med klassisk massage. Behandlingen skräddas utgående från ditt besvär och diskuteras med massageterapeuten.


Kroppspeeling "Varaktig mjukhet"


En mjukgörande kroppspeeling som verkar cirkulationssökande, där torr hud peelas bort och gör huden sammetslen. Behandlingen avslutas med att bodylotion eller bodycream masseras in.


Rekommenderas ej för gravida!


ANSIKTSKUR // ANSIKTSBEHANDLING   


Skillnaden mellan ansiktsbehandling och ansiktskur ligger i vilken kompetens terapeuten har.

En hudterapeut gör hudanalys, portömmer och ger rekommendationer vid problemhud.

En spaterapeut ger enklare kur med rengöring, mask och massage för  välbefinnandets skull, för att må bra.

Vi utför ansiktskur för alla hudtyper som inkluderar rengöring, peeling, lymfdränage, fettmassage, ansiktsmask och avslutar med ögon och fuktkräm.

Det här är en behandling som lämnar en känsla av lugn och fräschhet som följer med dig in i vardagen. Rekommenderas även om man vill bara slappna av.


Man kan inte få ansiktskur om man har:


allergi/överkänslighet

sår, nyskadad hud

eksem, psoriasis, rosacea, blommande acne

akut inflammation (tand, hals, feber)


Effekter vid ansiktskurer


Vi utför en ytlig rengöring, dvs avträtt och peeling.

Avtvätt ingår i både behandling och rengöring och innebär att man tvättar av makeup, orenheter, avgaser, smuts från luften och andra partiklar som hamnar på huden. Detta lager av smuts ligger i vägen för både det som skall passera in i huden men även det som ska ut.

Avtvätt är A och O framförallt första stegen till en välmående hud. Låter man orenheter sitta kvar på huden till och det hindrar hudens cykel från att fungera som den ska.

Peeling betyder avskalning och är en fin slippning av överhudens översta skikt. Den ger följande effekt:

Ökad genomblödning

Döda förbrukade hudceller skalas av

Rengöring av huden och porerna

Ämnesomsättningen till cellerna påskyndas

Efterföljande steg får bättre effekt

Krämer och andra produkter kan lättare absorberas

Fräschare, klarare och friskare hud


Man kan inte få peeling vid:


Allergi

Irriterad hud

Skadad hud

Eksem

Hudsjukdomar (psoriasis, rosacea)

Extremt tunn och känslig hud

Blommande acne

Teleangiektasier

Akut inflammation


Lymfdränade är en behandlingsmetod söm gör att muskelspänningar släpper och lymfan kan cirkulera i kroppen.

Effekt:


Pressar lymfvätska och blod i rätt riktning

Ökad genomblödning 

Lugnar

Bättre näringsstilsstånd

Bättre ämnesomsättning

Bättre cellförnyelse

Generellt påverkas det autonoma nervsystemet vilket ger en skön och avslappnande känsla.


Ansiktskur "Express"


En lättrengörande och avslappnande ansiktskur med fokus på massage


Ingår: Rengöring, peeling, ansiksmassage. Avslutas med fuktkräm samt ögonkräm


Ansiktskur "Relax"


Verkar mycket avslappnande och gör din hud len och mjuk


Ingår: Rengöring, peeling, ansiktsmassage, ansiktsmask, hårbottenmassage. Avslutas med fuktkräm samt ögonkräm


Ansiktskur "Klassisk skönhet"


En djuprengörande, uppfräschande och avkopplande kur som är bra för ansikte och själen


Ingår: Rengöring, peeling, lymfdränage, oljemassage, ansiktsmask, dekolletage massage, hårbottenmassage. Avslutas med fuktkräm samt ögonkrän


FOTKUR "SAMMETSLENA FÖTTER"


Den här behandlingen är bra för trötta fötter, stimulerar zoner som gör dig både avslappnad och fylld med ny energi.

Kuren inkluderar mjukgörande fotbad, peeling av fötter och underben, värmande inpackning, fot och underbensmassage.


Man kan inte få fotkur vid:


Hudinflammation

Feber

Cancer i fot och ben området

Tumör

Åderbrock

Trombos / blodpropp

Fraktur

Infektion

Öppet sår


HANDKUR "HIMMELSKA HÄNDER"


Zonterapi punkter finns inte bara på fötter utan på övriga kroppen och händerna bland annat. Den här kuren inriktar sig på att ge dina händer en mjuk behandling som leder till ditt välbefinnande.

Kuren inkluderar mjukgörande handbad, peeling av händer och underarmar, värmande inpackning, hand och underarms- massage.


Man kan inte få handkur vid:


Hudinflammation

Cancer i aktuellt område

Skada / sår

Feber

Tumör

Infektion